Neem contact op via: 085 - 2010910
Stadstriathlon Weert

Stadstriathlon Weert

Het tweede weekend van juni stond vanaf vrijdagmiddag 10 tot en met zondag 12 juni in het teken van de multisport, triathlon. Stadstriathlon Weert: Drie dagen, verschillende gradaties, verschillende parcoursen. 2016 is voor de Stichting Stadstriathlon Weert een jaar waarin gestart wordt om hun uiteindelijke ambitie in 2019 waar te gaan maken. Samen met de gemeente Weert, Provincie Limburg, Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en European Triathlon Union (ETU) is er inmiddels een lobby programma opgestart om uiteindelijk, in 2019, de Europese Kampioenschappen triathlon OD (Olympic Distance) naar Weert te halen! In de afgelopen editie vond er al een Europese wedstrijd plaats, namelijk de ETU European Cup op zondag 12 juni. Onder het Tabblad Media van deze website vindt u foto en video-verslagen van Stadstriathlon 2016 en voorgaande jaren!

Het Weerter Stadstriathlon weekend kan globaal gezien in drie verschillende thema’s samengevat worden. De vrijdag staat al een aantal jaar in het teken van de scholier. Regionale scholen en hun scholieren worden steeds enthousiaster over triathlon. Dit is terug te zien in een sterk stijgend aantal deelnemers op de vrijdagmiddag. Maar liefst 400 scholieren deden vrijdag 10 juni 2016 mee! Een record!

De zaterdag is een recreatieve triathlondag. Met een competitie voor de jeugd, een ouder & kind wedstrijd, kwart, sprint en bedrijvencompetitie is de zaterdag een gevarieerd en druk programma! Zondag is de Top triathlon dag! In de editie van 2016 ging de 2e Divisie dames en heren van start en ’s middags startte de ETU European Cup OD voor de dames en heren.

Ook wij van Glasvezelexperts hebben hier enorm genoten, de prachtige sfeer en het heerlijke zonnetjes heeft ons hier natuurlijk niet op de laatste plaats mee geholpen. Tijdens de Stadstriathlon hebben we bezoekers gevraagd om deel te nemen aan een prijsvraag dit is ook zeer goed gegaan. ook is er veel gebruik gemaakt van de oplaadpunten, waarvan er een in de VIP Tent stond en de andere 3 in de KPN tenten. Ook hebben wij de WIFI verzorgd op de Stadstriathlon zodat mensen hun filmpjes gelijk,makkelijk en snel konden doorsturen. De winnaar van de prijsvraag zal op Vrijdag 24 Juni Bekend worden gemaakt, Deze persoon wint dan een Bol.com Waardebon van 50 euro.

 

Over de auteur