Neem contact op via: 085 - 2010910

Eerste huisaansluiting buitengebied Eersel

Eersel, 15-6-2015

Eersel – Op maandag 15 juni is de eerste woning in het buitengebied van Eersel op glasvezel aangesloten. Aannemer Van De Donk, die in opdracht van Reggefiber het glasvezelnetwerk in de gemeente Eersel aanlegt, sluit die dag onder toeziend oog van Burgemeester Thijs en Wethouder Sjouw de eerste woning aan in het buitengebied van Eersel.

Vertraging

Na de ontstane vertraging als gevolg van verontreinigde grond, wordt 15 juni het startsein gegeven. Dan worden alle woningen in het buitengebied rondom de kernen met een overeenkomst tot aansluiting op het glasvezelnetwerk aangesloten. “We zijn blij met deze stap. Hiermee wordt glasvezel voor het eerste deel van het buitengebied realiteit,” aldus Projectleider Piet Bekenkamp van Eersel Verbonden. “We hopen dat nu nog meer mensen besluiten een aansluiting aan te vragen.” De eenmalige bijdrage van € 2800 is weliswaar een drempel, maar de projectleider denkt toch dat veel mensen gaan kiezen voor glasvezel. “Zodra mensen bij elkaar ervaren hoe snel en stabiel zo’n glasvezelaansluiting is, verwachten we dat meer mensen toch een aansluiting aanvragen”.

Verre buitengebied

Binnenkort kan een groot deel van de bewoners van het verre buitengebied ook de keuze maken voor glasvezel. Voor ruim 200 woningen hebben de gemeente Eersel en Reggefiber het mogelijk gemaakt een glasvezelaansluiting aan te vragen voor € 3000 inclusief BTW. Volgens Bekenkamp valt er binnenkort een envelop op de mat met de overeenkomst tot aansluiting voor deze woningen. “Als 60% van de bewoners kiest voor een aansluiting, inclusief voorlopig contract met een provider, kunnen we ook hier met de aanleg starten.”

Eersel Verbonden blijft iedereen met interesse voor glasvezel informeren de komende periode. Ze zijn te bereiken bij het informatiecentrum aan de Markt 29 in Eersel. Meer informatie op www.eerselverbonden.nl.

Over de auteur